A podcast masterclass by

Stockholm Institute of Storytelling

En utbildning för dig som vill bli en ännu bättre poddare

Om Stockholm Institute of Storytelling

Välkommen till Stockholm institute of Storytelling, en skola för dig som vill utvecklas som poddare. Här har du möjlighet att lära dig det viktigaste av de bästa om hur man lyckas bäst i poddosfären.

Alex Schulman, Moa Wallin, Anton Berg, Emil Persson, Hanna Persson, Julia Frändfors och Julia Lyskova håller lektioner och kommer att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Behöver man ha en stark idé? Hur mycket förberedelser behövs? Vilka klipptekniker finns? Det och mycket mer berörs i utbildningen.

Utbildningen pågår i två hela dagar, 13-14 Juni 2019.

Skicka in din ansökan här.

Alex Schulman

Driver en av landets mest framgångsrika poddar med bästa vännen Sigge Eklund i Alex & Sigges Podcast. Har poddat sedan 2012 och kommer prata om konsten att berätta en historia.

Moa Wallin

33% av podd-trion ”Della Q”. Tillsammans med Bianca Meyer och Anna Björklund håller hon kompromisslösa och befriande samtal varje vecka. Moa har poddat sedan 2017 och kommer att berätta om hur hon använder politisk satir och humor som grepp i sitt poddande.

Anton Berg

Podcasten Spår, ett Acast-original, är så mycket mer än en ”svensk version av Serial”. Tillsammans med Martin Johnson är han nu inne på den sjunde säsongen av podden. Har arbetat med storytelling i ljudform sen 2001, bland annat genom P3 Dokumentär. Han kommer bland annat prata om hur du kan arbeta för att ta din podd från studion ut till verkligheten.

Emil Persson

Rösten bakom magasinet Cafés första podcast: Fördomspodden. En Intervjupodd som bygger på förutfattade meningar om intervjupersonerna. Emil har fördomspoddat sedan 2016 och kommer att prata om olika intervjutekniker och vikten av en kreativ och unik idé.

Hanna Persson

I HanaPees otroliga podcast hör vi Hanna och bästisen Martin Huss prata om något så komplicerat som livet. Hanna har poddat sedan 2012 och kommer gå igenom poddandets steg, från start till mål – från idé och koncept till paketering.

Julia Frändfors & Julia Lyskova

Podcasten Daddy Issues är både transparent, ocensurerad och framför allt på riktigt. Duon började att podda 2019 och kommer tillsammans prata om hur man skapar innehåll för en framgångsrik podcast, genom att bjuda på sig själv.

Per Emanuelsson

En av initiativtagarna till Soundtrap for Storytellers som kommer gå igenom hur du enkelt skapar och publicerar en podcast med hjälp av verktyget.

Ansök till Stockholm Institute of Storytelling

13-14 Juni 2019 | Stockholm

För att bli antagen på Stockholm Institute of Storytelling behöver du ansöka med ett podcast-avsnitt (från din egen podcast) som du tycker representerar dig och din podd. Du behöver alltså ha en egen podcast för att kunna ansöka till skolan.

Det är kostnadsfritt att både ansöka och gå på utbildningen. Den enda motprestationen som krävs är full närvaro och ett inlägg i sociala medier där du sprider ordet om Soundtrap for Storytellers och utbildningen. Som antagen elev får du ta del av både lärarledda lektioner och individuella kvartssamtal. Eventuella res- och boendekostnader bekostas ej av Soundtrap.

För frågor, maila sthlm-institute@soundtrap.com

Sista ansökningsdag är 27 maj 2019.

Soundtrap for Storytellers

Vill du bli ett bättre poddare? Med Soundtrap gör du allt från ett och samma verktyg – med allt ifrån att spela in och klippa din podcast till att trycka på knappen för att publicera den. Supersmidigt.

Signa upp och testa här